søndag 15. juli 2012

Kylling med pesto og fløtegratinerte poteter

Har idag lagd nåke som har blitt ein av mine favorittmidagger. Lett og lage og smaker fantastisk.

Eg starte med å sette stekeovnen på 225-250 grader og finne fram ingredienser.

Ingredienser:

2012KmPoFP1

Kyllingfilet
Fløtegratinerte poteter (fra frysedisken til Rimi denne gangen)
Grønnsaker (ble Rødløk, Paprika og Squash denne gangen)
Pesto
Gulost
Hvitløksmør
Salat

Steg 1:

2012KmPoFP2

Legg de fløtegratinerte potetene i en ildfast form av passelig størrelse og dekk over med ost. Eg bruke unkarsløsningen med ferdigpakke fra frysedisken, det e lettvindt å smake bedre enn tørrpakkene. Du trenge egentlig ikkje ost på toppen, men eg synes det smake godt med et ekstra lag med ost her. Du kan så klart laga denna fra bunn av, men det har eg ikkje ork te siden det bare e te meg sjøl.

Steg 2:

2012KmPoFP3

Skyll og del opp grønnsakene og ha de oppi en ildfast form. Denna gången har eg brukt rødløk, paprika og squash då det var det eg hadde tilgjengelig + litt krydder (basilikum, pepper og hvitløksalt). Her kan du såklart bruke alle slags grønnsaker som du like eller har tilgjengelig. E første gang eg har brukt squash, var egentlig kjøpt inn som fôr te akvariefiskene mine, men hadde nokk te både fiskene og meg.

Steg 3:

2012KmPoFP4

Når grønnsakene e kutta så står kyllingen for tur. Eg pleie å beregna 1-2 fileter pr. person etter størrelsen på fileten (og de som ska spisa de). Eg skylle filetene i kaldt vann (sett at det e lurt på et TV program for lenge siden. Huske ikkje årsaken), så snitte eg meg inn i den tykke delen av fileten med ein skarp kniv. Hvorfor spør du… Se neste steg.

Steg 4:

2012KmPoFP5

Inni fileten har eg nåken biter med hvitløksmør og ein rull med ost.

Steg 5:

2012KmPoFP6

Brett fileten tebake over osten og legg kyllingen oppå grønnsakene.

Steg 6:

2012KmPoFP7

Smør et godt lag med pesto på kyllingen (tro meg, pestoen smake bedre enn an ser ut).

Steg 7:

2012KmPoFP8

Så e det bare te å setta de i stekeovnen og la det steka i 20-30 minutt (eller som i mitt tilfelle, te det lokte godt). I min stekeovn så sette eg de på nederste rille og bruke over- og undervarme (har ikkje varmluft).

Steg 8:

2012KmPoFP9

Eg pleie å ta maten ut av ovnen når eg synes osten har fått nokk farge.

Steg 9:

2012KmPoFP10

Legg maten over på en tallerken sammen med en god salat og nyt!

1 kommentar: